Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2012 15:47 - Началото...
Автор: itanimulli Категория: Други   
Прочетен: 1467 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2012 22:09


 "В началото Бог сътвори небето и земята. А земята беше неустроена и пуста; и тъмнина покриваше бездната...". Този блог няма да започне с типичните дълбоки мисли, присъщи на младите интернет звезди, търсещи слава и внимание, които наричат себе си "хора със свободно мислене" или още по-лошо - интелектуалци. Тези подрастващи последователи на Сократ, Аристотел и Сенека са изпаднали в бездната на заблудата, че някой се интересува какво мислят наистина. Така наречените "икони" на подрастващата младеж в последните години са нищо повече от мозъчни инвалиди, досетили се, че компютърът може да се използва за нещо различно от чат, фолк ритми, по-известни като кючеци или пък за свалянето на най-новият филм на Асен Блатечки. За съжаление, обаче, наблюдавайки умственият напредък на тези индивиди, с неподозирано ниски, дори за антрополозите, изучаващи развитието на Хомо сапиенс през хилядолетията, нива на IQ, ще ни трябва още много време преди да се оформи някакво мислене у тях. За какво говоря?

Тъй като за мое огромно съжаление и аз, великият автор и критик на съвременното общество, се изкуших да вникна в съзнанието на тези гении чрез помощта на Фейсбук, реших да се опитам да дам кратко, но за сметка на това доста съдържателно, описание на тази част от нашето общество, а именно, т.нар. тийнове.

Разглеждайки профилите на различните хора като типичен преследвач, попаднах на профила на едно много симпатично на пръв поглед момиче. Поради целите на тази статия ще я наречем Кака Бозка. Та както съм вече уморен от неуморни мисли за същността на живота, пушейки бавно лула и стоящ с таблета на стола пред камината в 2 часа през нощта, изпращам на Кака Бозка "Friend Request" или казано по друг начин - покана за приятелство. Разчитайки на малките си познания, свързани с психологията на човека, по това време всички са уморени и проверяването на Фейсбук им е последна грижа, и затова лягам да презаредя. Ставайки рано на следващата сутрин установявам, че Бозка е приела поканата само няколко минути след като съм я изпратил. Викам си "Какво толкова, може да е решила да поостане до късно, няма как да я съдя за това...". Реших да поразгледам профила на въпросната персона.

С няколко  клика стигам до стената и, и какво да видя - УЖАС!!! Предишната профилна снимка (взета явно от детските й години), в която приличаше на героинята на Луис Карол, Алиса, сега причилаше на някой несполучлив опит за мутант, подобен на по-гнусните създания от поредицата на Марвел - Х-мен. Устните й бяха в типичните за днешната младеж (и за съжаление не само на женската част) поза "Duck face" или казано иначе - целувка на гинеколог. Вместо да дава видимост към очите си, барем замаже малко грозотията по-надолу, тя е нахлупила някакви черни лупи, с размерите на лещите на телескопа в Рожен. Изпивайки няколко хапчета "Мента, глог и валериан" и опитвайки се да се отърва от усещането, че гледам една много странна версия на National geographic, продължавам да разглеждам страницата. С леко притеснение установявам факта, че, противно на очакванията ми, мадамата е стояла цяла нощ и е бълвала всякакъв вид простотии в интервал от няколко минути. Писания от рода на:
"
Той: Можеш ли да бъдеш само с мен?
 Тя: Мога да обичам само теб.. :)", бяха нещото, поради което лявото ми око започна да трепти в неуморен и еднообразен интервал от присмигания, напомнящи на неуспешните опити на Мистър Бийн да свали някое момиче.

image

Изтърпявайки четенето на част от тези статуси и стриктно въздържайки се от четенето на коментарите под тях, реших да разгледам и други неща. Оказа се, че тази млада "звезда" има над 4000 приятели в социалната мрежа и още толкова последователи. Виждайки как всеки нейн статус има минимум по 500 харесвания и поне на половина толкова коментари, оставам меко казано изумен. Виждайки обаче как се сипят похвали към нея от рода на "ОМГ! Ти си най-умният човек, когото познавам!" или "Това е толкова дълбоко казано!", нещо в мен се пречупва и ме кара да викам и крещя вътрешно. С бясна скорост затворих браузъра, затворих всички щори и седнах на стола. Започнах да размишлявам - тя ли е наистина умна и всъщност се прави на тъпа само заради самото шоу или пък хората наистина нямат грам мозък в главата си, а щом казват, че Кака Бозка е най-умният човек, който познават - едва ли имат и много приятели.

Важното е факта, че въпреки това, че тя едва ли ще се опитва да съперничи на Анщайн по интелект, за нея това не е проблем, защото има и хора, много по-тъпи от нея, готови да пренебрегнат същността и възможностите, които имат в своя живот, за да могат да се водят по акъла на тази фльорца. И ето тук идва момента, в който трябва да извадим някакви изводи. Дали за публичен разстрел са хора като Кака Бозка, които са обсебени от идеята, че трябва да споделят всяка част от живота си с останалите или трябва да се вдигнат отново лагери като Аушвиц, които макар и с друга цел, използващи същите методи, да наказват смешните подобия на хора, бродещи по земята като духове - без характер и без мнение? Това е и въпросът ми към Вас, уважаеми читателю. Ако искаш да споделиш мнението си, моля не се плаши да го направиш в секцията за коментари отдолу.
Приятен ден!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг

1. krumbelosvet - Да
14.07.2017 22:54
Мрежите ПООЩРЯВАТ глупостта. Като останалите медии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itanimulli
Категория: Други
Прочетен: 27882
Постинги: 6
Коментари: 5
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031