Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2012 14:46 - Принцът на моите мечти
Автор: itanimulli Категория: Други   
Прочетен: 1922 Коментари: 1 Гласове:
0



 Макар и с известно закъснение, реших, че е време и това мое произведение да стане публично достояние на обществото. Пожелавам на драгия читател да се забавлява с тази абстрактна форма на есе, с лек привкус на свободно мислене!


   Той е на бял кон, красив, в повечето случаи рус и не особено умен. Мъжът – мечта. Да, но за съжаление на женската аудитория, в повечето случаи идва само белия кон, който поеме ли те, те вее и не спира.

   Такава е приказката за повечето момичета, и както в повечето приказки в оригинал се случва, т.нар. „щастлив край” никога не идва. Какво да се прави, обаче – нали живеем в модерно общество, в което мъжът мечта е само на няколко пластични операции и няколко милиона във валута разстояние от заветната цел. Вече белият кон е заместен с „Бентли” по поръчка, за да станеш рус ти трябват десетина минути, а за да си достатъчно неинтелигентен и здрав се „наливаш” със стероиди. Защо да виним „принца”, обаче – в приказките той се бори да убие змея и да получи ръката на принцесата, а в реалния живот понякога се бори да целуне змията, която всъщност се смята за красавица.

   За сметка на приказните герои, реалния живот изобилства от „коняри”, които не са толкова предвирчиви и биха взели всеки „змей” за жена, стига на мъжа да му е позволено да пере, да чисти, да мете и да се грижи за децата, докато „чудовището” прелита от мол на мол, търсейки начин да се превърне в „Елена от Троя”, най-често под формата на грим и дрехи.

   За нещастие на жените и те може да попаднат в подобни ситуации – принцът може да се окаже оръженосец и вместо бял кон да язди старо магаре. Буйната коса ще бъде заменена от кристално гладко теме, на което се вее дълъг косъм напомнящ младоста на героя, а богатството му се изразява в броя на бирените капачки, събрани в битките с алкохола.
За да поддържа боен трейнинг, всяка вечер след битка с врага се прибира да покаже на жена си „Що е то бой!”.

   Приказките и мечтите са чудесно средство за отвличане на вниманието от ежедневието, но в повечето случаи те са далеч от истината. Много хора се разочароват от неща свързани с несбъднати желания, въпреки самите те да знаят, че мечтите са просто оазис на спокойствие и релаксация, докато реалния живот е бойно поле, в което дори да не дойде белия принц, трябва да се справиш с предизвикателствата.




Гласувай:
0



1. charliemlad - Хареса ми...
02.01.2015 08:37
Хареса ми...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itanimulli
Категория: Други
Прочетен: 27883
Постинги: 6
Коментари: 5
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031