Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2013 20:39 - Абе искам да те питам нещо, ама ти нямам "Аска"
Автор: itanimulli Категория: Други   
Прочетен: 1555 Коментари: 0 Гласове:
0



   Здравей, уважаеми читателю! Сигурно ти е любопитно защо съм решил след толкова време пак да пропиша (или се чудиш как си попаднал тук на първо място). За да задоволя любопитството ти ще кажа, че досега трудно намирах теми, на които си заслужава да обърна внимание под формата на зле оформена статия или пост във Фейсбук. В последно време обаче постоянно срещах т.нар. сайт за въпроси "ask.fm". Именно той е причината за днешната ми словоухоливост и предозирането с валиум.

   Какво му е толкова интересното на този сайт, че чак да се пише за него? Интересното е как от сайт, чиято идея, у нас и по света, е да се задават въпроси, които в ежедневието си не бихме дръзнали, се превърна в инструмент на хейтъри и дрисльовци да се покажат и те като готини. Макар и да съм слабо ерудирана личност, някак си цялата тази еволюция на въпросника ми дойде малко в повече.

   Като цяло сайтът винаги е бълвал от простотия(нямам предвид тъпотия, а неща които по принцип са табу в нашето общество) и до огромна степен вулгарност. Спомням си как в началото се задаваха въпроси от рода на "Ако трябваше да избираш между един милион долара и животът на най-добрият си приятел, какво би си купил/а първо?" или "Ако ти се падне някоя руса мацка, с тяло на богиня, ама ти си падаш по брюнетки, би ли я помолил деликатно да се пребоядиса или просто би изгасил лампите?". Макар и да не бълват от интелект, целта на тези въпроси не е да се открие хикс бозона, а да създаде приятна атмосфера, в която всеки може да се откъсне от ежедневното си "АЗ" и да се отдаде на простотии. Там хората социализираха, забавляваха се, сваляха се...

   Сега обаче сайтът се е превърнал в бойно поле на смотаняци, хейтъри, псевдо-националисти и позьори. Преди да си направиш регистрация от изключителна важност е да си завършил История с шест и да знаеш всичко за национални герои като Левски, Ботев, Раковски и т.н. Създава се леко неприятното усещане, че влизаш в една псевдо версия на "Конкуизтадор", където наказанието за незнаение не е да ти вземат територията, а препращат отговорът ти на познати и непознати личност с обяснението, аджеба, колко си тъп/а, как такива като теб нямали право да се наричат българи, че било най-добре да си идеш в Турция при останалите като теб, които не знаели нашата история достатъчно добре. Не че 90% от хората у нас не могат да кажат коя година сме се освободили от турско робство, не се сещат, че сме били и под византийско такова, а да не говорим за въпроса "Кога се е осъществило Съединението на Княжество България с Източна Румелия?". Не ме разбирайте погрешно - познаването на героите на страната ти е нещо важно, тъй като те са прототипът на това що за човек трябва да си. Въпреки това обаче не вярвам само защото не знаеш кога е бил обесен Левски или на кой връх е умрял Ботев, те правят по-малко човек. Вземете за пример американците - освен че не знаят по-голямата част от президентите си (освен тези, които са живели по тяхно време или тези, изобразени на доларите), те не могат да изброят и имената на щатите си. Това не им пречи да се бият в гърдите като маймуни, че са велики, макар и тъпи.

   Това че си придобил горепосочените знания, не означава че ти е позволено да се регистрираш. Освен да си свръхинтелигентен, трябва да се убедиш, че не си дебел/грозен/кьорав/рахит. В същото време, ако си момиче, трябва постоянно да отговаряш на въпроси от рода на "Мно"у мъ кеф"ш, ама немам времи за глупости, тъй че "ко ти дойдъ с Голфъ на тате до вас, ша флазаш ли у него?(за колата питам)", с не по-малко тъпият отговор "Ох, ама ти кък ме разчувства, малеееее :******** Обичкам си те меченченце мое



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itanimulli
Категория: Други
Прочетен: 27884
Постинги: 6
Коментари: 5
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031